2020-10-19 11:39:42• hírek • Bede Emőke

A valaha volt legnagyobb bírságot autózta össze egy 20 éves fiatalember

Képünk illusztráció. Fotó: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala
Képünk illusztráció. Fotó: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala

A Suceava megyei közlekedési rendőrök szeptember elején a valaha volt legnagyobb közlekedési bírságot szabták ki egy mindössze 20 éves fiatalemberre, aki alig néhány perc leforgása alatt 16 szabálysértést követett el.

A Monitorul de Suceava tudósítása szerint a fiatal férfit közel 70 kilométeren át üldözték, s az akciófilmbe illő jelenet során a menekülő autós nem kevesebb mint 16 közlekedési szabálysértést és bűncselekményt követett el. Ezek között szerepel például a többszörös gyorshajtás (több mint 100 km/h lakott területen belül), a rendőri jelzések figyelmen kívül hagyása és a forgalommal szemben való haladás is, így nem csoda, hogy a 20 éves sofőrre akkora pénzbírságot szabtak ki, melyre korábban soha nem volt példa az országban. Amellett ugyanis, hogy H. Emanuel Costel autóvezetői engedélyét 2024. február 7-ig felfüggesztették, egy 20 880 lejes büntetést is a magáénak mondhat.


A fiatalember ámokfutása a Suceava megyei Darmanesti község területén indult, ahol a szóban forgó autós jócskán túllépve a megengedett sebességet, a záróvonalon áthajtva előzött meg egy radaros rendőregységet, majd száguldott tovább Suceava irányába. A rendőrautó azonnal üldözőbe vette a kocsit, mely mellékutakra letérve próbált meg elillanni, ám nem sikerült egérutat nyernie. Egy adott pillanatban a sofőr elvesztette irányítását az autó felett, majd kisodródott az út menti zöldövezetre. Az egyik erősítésként érkező rendőrautó ekkor megpróbálta útját állni, ám a fiú villámgyorsan tolatni kezdett, majd nekihajtott egy másik szirénázó járműnek. A férfit még ez sem tudta megállítani, ismét fékevesztett száguldásba kezdett, viszont egy kanyarban a túlzott sebesség miatt ismét a zöldövezeten kötött ki. H. Emanuel Costel ezt követően kiugrott a kocsiból, majd futni kezdett, viszont a rendőrök gyorsabbak voltak, pillanatok alatt kézre kerítették a renitens sofőrt.


Mint utóbb kiderült, a fiatalember rendelkezett érvényes jogosítvánnyal, és alkoholt sem fogyasztott, így a rendőrség egyelőre értetlenül áll az elképesztő ámokfutás előtt. Az ügy egyébként azért került most a figyelem középpontjába, mert az ügyészség néhány nappal ezelőtt hivatalos személy elleni testi sértés és rongálás miatt bíróság elé állította a szóban forgó személyt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: